Μελοκούλουρα

Μελοκούλουρα- φωτό

Συστατικά

  • 120 γρ. μέλι Parnon Poèma (κατάλληλο οποιοδήποτε είδος)
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Parnon Poèma
  • 1 αυγό
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 6 τεμ. κάρδαμο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • Λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη

Οδηγίες

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ ή με αναδευτήρα.
  2. Κάνουμε το μείγμα μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα κυλάμε σε ζάχαρη άχνη.
  3. Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε αποστάσεις μεταξύ των κουλουριών.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 - 12 λεπτά στους 180°C

Σημειώσεις

Παραδοσιακά μελοκούλουρα, ιδανικά για όλη την οικογένεια και κατάλληλα για μικρά παιδιά με βασικό συστατικό μέλι από το βουνό του Πάρνωνα. Ιδανικό υγιεινό σνακ για τον καφέ, το γραφείο, το σχολείο.

Image by wirestock on Freepik