Μπρουσκέτες με πατέ ελιάς, αντζούγιες & ψητά ντοματίνια

Συστατικά

  • 400 γρ. Ελιές Καλαμών Parnon Poèma
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 50 γρ. αντζούγες
  • 60 ml χυμός λεμόνι
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 ml βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Parnon Poèma
  • Φέτες ψωμί
  • Λίγα ντοματίνια
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι

Οδηγίες

  1. Στραγγίζουμε τις ελιές και αφαιρούμε το κουκούτσι.
  2. Προσθέτουμε τις ελιές, τις αντζούγιες, την κάπαρη, τον χυμό λεμονιού, το κουκουνάρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ & το χτυπάμε μέχρι να γίνει άλειμμα.
  3. Τοποθετούμε τα ντοματίνια σε λαδόκολλα, την οποία έχουμε βάλει στο ταψί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 °C.
  4. Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού/μπρουσκέτες.
  5. Αλείφουμε το πατέ ελιάς & τοποθετούμε κατά μήκος τα ντοματίνια & λίγο φρέσκο θυμάρι στο τέλος.

Σημειώσεις

Ένα μοναδικό σνακ που μπορείτε να το δοκιμάσετε για μεσημεριανό, ελαφρύ γεύμα, ορεκτικό ή να συνοδεύσετε το ποτό σας.

Μπορείτε να συνοδεύσετε και με τυριά.

Photo by azerbaijan_stockers on Freepik